Oh my god, Tamaar! Je bent al dertig jaar!
Het lijkt misschien een klein verschil, twintiger of dertiger, maar wat ik ermee zeggen wil:
Je slaapt weer vroeger, gaapt weer meer, komt al moeilijker uit je bed, verspreekt je vaker, praat wat minder en bent niet langer meer een slet.
Want daar heb je de energie niet meer voor. Alles gaat een beetje trager, je sexdrive is nu net wat lager, raadsels duren net wat langer en je wordt ook niet meer zwanger.
Escape rooms gaan nu niet meer lukken en de kalender wordt je redding. Want je onthoudt niet alles meer en je denkt niet meer zo snel, al denk jíj nog steeds van wel.
Je rimpels lijken meer aanwezig, je spieren brokkelen langzaam af. Je ogen worden langzaam doffer en je gewrichten doen je pijn. Je haren vallen uit en je smeert zalfjes op je huid, die wat mij betreft niet nodig zijn.
Want ondanks het onverbiddelijke en totale verval, beloof ik dat ik de komende dertig jaar óók nog van je houden zal.