Ramses Shaffy - Sammie ; hertaling in het Suid-Afrikaans Stanislaus Jaworski
Sammie loop nie so gebuig nie
dink hulle nie van jou hou nie?
hoekom loop jy so gebuig Sammie
vlug met jou oë, jou oë Sammie
hoë Sammie
kyk op, op Sammie
want daar is die blou blou lug
Sammie is nie so so skaam nie
so skaam vir die stegies
hoekom loop jy so skaam skaam Sammie
deur die reën Sammie van die stad
hoë Sammie
kyk op op Sammie
want dan word jy lekker nat
Sammie
kromkrom krom Sammie
hallo Sammie
domdom dom Sammie
kyk, kijk nie rond nie
doen alles alleen
vind die wêreld baie gemeen
Sammie wil aan niemand behoort nie
laat niks jou steur nie, steur nie
tog voel hy soms verlore Sammie
hoë toring Sammie kan nie klaarkom nie
hoë sammie
kyk op op Sammie
want daarbo glimlag die maan
Sammie wil met niemand praat nie
maar hy voel steeds steeds verlate
hoekom voel jy verlate Sammie
op die strate, op die strate van die stad
hoë Sammie
kyk op op Sammie
want dan word jy lekker nat
Sammie
kromkrom krom Sammie
hallo sammie
domdom dom Sammie
moenie rondkyk nie
doen alles alleen
vind die wêreld baie gemeen
Sammie wil regtig verander
maar is so bang vir die ander
hoekom sal jy nie Sammie verander nie
want die ander Sammie is nie kwaad nie
hoë Sammie
kyk op op sammie
anders is dit waarskynlik te laat
Sammie stap net deur die nagte
op ’n wonderwerk wag
wie sal dit versag vir jou Sammie
want jou nagte se Sammie is so koud
hoë Sammie
kyk op op Sammie
daar is 1 wat van jou hou