BINDINGEN BIJ WINTERWENDE
Wij kennen het lied van de langste nacht
het ontdekken van jij en ik en die twee
laten praten en luisteren en kijken
Na vannacht worden de dagen langer
richting de langste dag van het jaar
waarin nog zoveel te ontdekken valt
aangeraakt door de koude van de nacht
het licht van een kille, afstandelijke maan
maakt wat wij loslaten een vorm van vasthouden
Misschien is terugzien een vorm van vreugde
herkenbaar zodra het moment er is en wij
het jij en ik opnieuw met elkaar verbinden