mijn horizon zo gestrekt
en ontdekt door de zon
het licht dat mij iets voor acht wekt
en mijn ogen die een nieuwe dag overwon
de nacht die achter het licht vertrekt
om andere in de nacht te stoppen
om gedachten met dromen vol te proppen
waar ze naderhand
het licht terug willen aanvechten
nadat de ogen schoon worden geveegd
van de zandmans in ogen legde
gestrooide resten
van de droom die beeindigt
na de zonsondergaande westen
dag en nacht tweestrijdig
ieder van dees twee eindigt
en wekt je
en onderdekt je
terug