Er zijn geen ketenen waarneembaar
maar toch zitten we gevangen in netten
Hoe multimediaal gestuurd en plooibaar
men de vlucht naar waarheid wil beletten
In de greep van de posse van ongefundeerden
met loze in groen verpakte argumenten
Ver weg van wetenschappers en geleerden
dansen zij uitbundig op valse sentimenten
Zij missen het zicht op maatschappelijke plichten
en dragen daarom verontwaardiging in hun vaan
Zonder zich op een echte samenleving te richten
schuiven zij elke ontwikkeling van de baan
De footprint van onze aanwezigheid is bezwaard
omdat adem en inspanningen als last zijn beschouwd
Terwijl middels een open interactie met onze Aard’
de mooiste en nuttigste zaken kunnen worden gebouwd
Het is een leugen die ons met overtuiging de strot omvat
als een religie van ongemotiveerde goddelozen
Hoe normen zijn gebogen en waarheden van het pad
steeds anders wordt besloten dan waar voor was gekozen
Er is alleen nog hoop in het vrije zelfbesluiten
voor wie verder kijkt dan het opgedrongen gemak
De ketting moet los en helderheid weer naar buiten
en de zelfwerkzaamheid weer uit het wak