VOORBEREIDING OP TOEKOMST
Een afspraak op 28 december
er is immers niet meer dan tijd, alle tijd
bezig mijn eigen begrafenis voor te bereiden
en de liedjes zijn uitgekozen met pijn:
De eenzame fietser van Boudewijn
de Groot, De Noordzee van Jacques
Brel en Sammie van Ramses
Shaffy, want er is altijd één
die onmetelijk van je houdt
Waarschijnlijk zal ik de teksten
zelf zingen en opnemen, maar
misschien is dat te indringend
over een dichter, die rond Kerstmis
verdween op een zilveren surfboard
een doosje met zwavelstokken in zijn rugzak
en een lied uit zijn vrolijke mond.