Vissie pikken.
Even de zee zien
Kop van de haven
een vissie met patates er bij.
Even zo samen
eind van de middag
de DFDS vaart nu langs zij.
De buitenbank
telt wat bekenden
IJmuidenaren onder elkaar.
Het daagse rondje
daagse praatje
rond dat beminde dag gebaar.
Daarnaast komen
en gaan van auto’s
ook dat iets van deze kant-odeur
een hap van ‘t zilte
tot je nemen
kenmerk van deze daagse sleur.
Het hoort erbij
traditioneel gebonden
het is de rustplaats voor de geest
je kent de inn’s en
out’s een beetje, ‘t
voelt als dagelijks herkenningsfeest
th