ze is er elke dag
steeds met een andere naam
hoe haal je het in je hoofd
denk ik vaak
maar ze is er dagelijks
telkens in een andere gedaante
als pijn, op plaatsen die er
nooit waren
tussen alle muren, zelfs op de plek
waar ooit een huis stond
op momenten van voortdurende
afwezigheid
bij vol verstand en
steeds in dezelfde droom
soms gesmolten als verloren was
zou zij ooit huilen?