Hij wil naar buiten,
daar is hij zo lang niet geweest
schuifelend met zijn zoon
genietend van de prille zon
“komt u hier vaker ? “,
vroeg hij hem
zijn zoon knikte begripvol
dat deed zijn vader zichtbaar goed
ze liepen, net als elke dag,
langs het vertrouwde water
bloemenperken geurden
“ben hier al zo lang niet geweest”,
verzuchtte de oude man
terug wandelend van boom tot boom
op adem komend, thuis gekomen
met de lift naar boven, zichtbaar moe
de vader kijkt naar zijn zoon
“ik zie je zo weinig, wanneer gaan
we weer eens wandelen”
ik ben al zo lang niet buiten geweest“