Daar waar het water nog zachtjes kringelt
Het riet zich door de wind laat sturen
De natuur in rust door bomen wordt omsingeld
Verborgen vogels oplettend naar je gluren
Daar waar de zon zich in de spiegel laat vangen
Het vroege ochtendlicht elk leven wekt
De rietzanger melodieus zingt van verlangen
Het witte bruggetje steeds mijn aandacht trekt
Daar waar de stilte zo goed kan regeren
De sleur van alledag vooral slecht wordt verstaan
Heerlijk om naar die oase terug te keren
En dan verder..., eens echt weer naar de overkant te gaan.