De terugkeer…
Ik zocht demonen uit het verleden op.
Man, wat was ik anders toen,
zo mager volgevreten en lucide.
Maar toch wilde ik gewoon weg uit de dichtgeknepen hand
die mij liefdevol en teder wurgde.
Mijn honger naar meer steriliseerde de stilte en och,
die vragende blikken achteraf verstopte ik wel onder zachte strelingen.
Ik was iemands herinnering geworden in mijn hoofd,
doch jij bleef ondanks de duisternis jezelf, pril en onschuldig.
Ik, ik hield zoveel van jou, zoveel dat het pijn deed
nog voor het allemaal begonnen was…
Esteban 13 februari 2020