De eerste wereld oorlog heeft veel bij vrouwen teweeg gebracht
Verbonden door rampspoed grepen ze vereend de macht
Ze verlosten zich van knellende onderkleding en strompelrokken
Zwaar werk vereistte losse kledij, zelfs laarzen werden aangetrokken
Stijve corsetten maakten plaats voor warme hemden en onderbroeken
Victoriaanse hoeden werden alras vervangen door stoere hoofddoeken
De dames hadden hun totale transformatie als heel bevrijdend ervaren
Wilden na de oorlog hun behaalde strijd voor gelijkheid met mannen bewaren
Knipten hun haren, dansten zonder bh op blote voeten, droegen korte rokken
Mannen moesten wennen, konden niet langer zwaaien met hun dirigeerstokken
Coco Chanel verrijkte de mode met rekbare stoffen, pullovers en wijde jassen
Shawlkragen, uniformen geinspireerd op mariniers, platte hoeden en dassen
Loskomen van benauwende banden en ontdoen van vooroorlogse maatstaven
Opleidingen, buitenshuis werken, vrouwen van nu kunnen zichzelf prima handhaven