Verlangen
Een onopgemaakt bed. Lakens doorwoeld
Dekens aan een kant ernaast gegooid.
De lucht erboven trilt nog na, ongekoeld
Een omgevallen stoel, niet teruggezet.
Een halfvol glas op het nachtkastje
En een asbak met een halve peuk erin.
De geur van seks, die je herkent als je
nog weet van hoe dat eens was.
Er is een drempelloze kamer beneden
Met koele, zonwerende gordijnen
Ze vinden altijd wel een goede reden -
Maar ik herinner me nog de rozen.