Vaderlandsliefde…
(in de naam van)
Waarom is de hel dichterbij
dan de dingen waarvoor ik geboren ben,
dichter dan de geur van het verleden.
Beschrijf me de dingen die je ziet,
sla ze op in mijn herinneringen
zodat ik ze nimmer meer vergeet.
Ik mis deze waanzin uit mijn leven,
deze afschuwelijke tijden
waarin ik moederloos ben achtergebleven niet.
Vaderlandsliefde, onder een eed van leugens,
bewaar me, spaar en vergaar me.
Rol me over en markeer de lijnen op mijn vel.
Blijf bij me, ik beveel je om bij me te blijven.
Neem mijn gebroken gedachten,
het doden, de vernederingen en zwijg,
zwijg als ze je vragen waarom de hel dichterbij is
dan het dagelijkse leven…
esteban 20 februari 2020