(1)Altijd gedacht,
Zonder mijn moeder kan ik niet leven,
maar van die gedacht
is niet veel over gebleven
kan iemand mijn pijn verzachte?
Altijd gedacht,
Ons gezin zal het niet overkomen,
Maar schijn heeft het overgenomen
Ons gezin is kapot
Mijn moeder vond alcohol een genot
Altijd gedacht,
Moeder liefde kan niemand breken
Maar dat is anders gebleken
Alcohol heeft het voor elkaar gekregen
En nu kunnen wij de scherven opvegen
Altijd gedacht,
Dat mijn moeder de liefste was
Maar schijn bleek achteraf pas
Dat mijn moeder eerlijk was
Maar ze pakte stiekum weer dat glas
Altijd gedacht,
Het is niet waar
Mijn moeder is geen leugenaar
Ze is geen alcoholist
Maar de waarheid beslist
En helaas is de waarheid heel hard, veel ze hard..