Puur natuur.
Tijm geurend op
De open vlakte
Duinparelmoer geniet met volle teug.
Bloementrosjes
Zacht roze
Momentje waar ik mij op verheug.
Dodaar in ’t oog
Ons kleinste fuutje
Heldere roep die hem traceert.
Miauwende buizerd
Daar vlak boven
Waar koniksgroep galopperend mij passeert.
Parkeerruimte nabij
het strand de bijenorchis
lokkend in haar mimiek bijen ,insecten.
Kennemermeer
Moeraswespenorchissen
Die met de grote ratelaar
Vlakte en paden kleurrijk bedekten.
Half uur lang nabij
Roerdomp gezeten
Onwetend in de stilte van ons zijn.
Een egel knagend
Aan een pad
Die toch ontsnapt ondanks de pijn.
Pas geworpen ree
In schuilplaats
Trillende neus vliegen rond ’t oog
Reukloos kwetsbaar
Zichtbaar onzeker
Wachtend op moeder die hem zoog.
Klauwier met muis
Wiebelend staartje
Gevangen in het duingebied
Om op te prikken
Op een doorn
Met alleen zijn poten redt hij het niet.
Boomvalken jagend
Op libellen
Wat vleugels dwarrelen omlaag
Witgesterde blauwborst
Nestjongen voedend
In Flevoland , verscholen in dichte rietkraag.
Schemerduister
In de duinen
Twee nachtzwaluwen boven mijn hoofd.
De orr-geluiden
Fladderend uitgedragen
Een uur daarvoor nimmer geloofd.
th