voordat het regent
terwijl donkergrijs naar blauw neigt
zodra het later is dan daarnet
de kinderhand geen stenen meer raapt
het huis zich in eendere straten herhaalt
vogels al zwijgend hun koorzang weerleggen
een rivier verwatert tot woordenstroom
en dat onherroepelijk ook blijvend is
het moment waarop, de stip van het tijdstip
- inpakken voor de reis