Wanneer één woord,
als een welgemeende "ja",
in stilstaand water
kan zorgen
voor een golfslagbad
Kan niemand zeggen
dat alle momenten
en geen enkel woord
van de afgelopen jaren
enig nut heeft gehad
Laat dus het water nu maar kolken
Laat de golven nu maar zijn
Maar gooi een boei uit naar elkander
zodat het jawoord
niet verdrinkt in tranen van pijn
Toon aan ieder die er toe doet
maar bovenal aan elkaar
dat hoe hoog de golven ook zijn
Je een reddingsboei bent in hoge golven
met & voor elkaar.
-WM-