Pak mijn wereld in met wonderen
Verkoop me zoete praatjes, vul mijn gaatjes
Leg mijn ziel bloot, laat me zondigen,
Laat de dag zijn dood verkondigen,
Want na dood vormt leven,
Al is het maar voor even,
Al is het voor een eeuw,
Kling ik hier aan vast of laat ik mij geloven
Waarom zijn wij geboren,
Waarom zoveel vragen,
Wat is er in spectulaire,
Zonder een constante questionair,
Mijn nieuwsgierigheid is oneindig,
Hier staande bij de rand van mijn oude leven,
Mijn oude zwaktes, die klaar staan om op te geven,
Afscheid tot mijn perspectief van vroeger, al is het misschien voor even
Mijn oude kennisen het gaat u goed,
Ik kom u later wellicht tegemoet,
Ik zal proosten op het definitieve,
Voor mijn toekomst schijnt verlichting,
En stap ik in het voorlopig.