OP TEMPERATUUR
Toch wil ik dicht tegen je aan
je koel kussen door nat likken
mijn handen als vlindervleugels
over jouw lichaam laten gaan
in jou onstuimig verdwijnen
als het koude licht van sterren
dat in het regenwater stroomt
onder een Romaanse brug
Ik zag jou in het eerste licht
van vrijdag de zesde maart
heb op jouw mond gekust,
gekwispeld met mijn tong
in en op jou geniet ik nog
van jouw tedere beet
Ga aan de slag het wordt later
de klok slaat het is weer tijd
voor een rijkelijk ontbijt
Toast, yoghurt, koffie, thee
vruchtensap en water
doen watertandend mee