hoe weet jij
wat boven, wat onder is
de zon in je knieholte
vogels in jouw haarwortels
jij bent als de voornaam
van een lieftallig meisje
en het eerste wat in mij opkomt
zijn wolken kikvors vijver
zonder enig plan noch slaap
vergeet ik jouw naam
wijl jij toch op mijn tong ligt
zwaar als een wie-woord
jij bestaat drievoudig:
eenmaal als schaduw
ontsnapt in de hoogte
eenmaal onzichtbaar in het licht
en als laatste voor mijn raam
over het huis uitstekend
weet ik weer wie je bent
sunset 11-03-2020