Wanneer je 's avonds in m'n armen ligt,
en ik met mijn vingers door je haren streel,
Dan wil ik je zo graag vertellen dat ik van je hou,
maar ik doe het niet,
Wanneer je voor me zit op de grond,
en ik met mijn vingers door je haren kriebel,
Dan wil ik je zo graag vertellen hoeveel ik van je hou,
maar ik doe het niet,
Wanneer je je armen om me heen doet,
en ik geniet van je aanraking, van je omhelsing, van je aandacht,
Dan wil ik je zo graag vertellen hoe zielsveel ik van je hou,
maar ik doe het niet,
Ik doe het niet,
Niet omdat ik dat niet wil,
Niet omdat ik dat niet voel,
Ik doe het niet,
Omdat als ik het zeg, volgt een doodse stilte,
Een oorverdovende stilte die zo sterk is,
dat het me tot diep in m'n botten raakt,
Die stilte komt zo diep binnen dat het alles overneemt,
Alles wat ik op dat moment voel en wil zeggen, wordt teniet gedaan door de stilte,
De allesomvattende stilte,
Deze stilte is zo sterk en doet zo'n pijn,
dat ik liever niets zeg dan dat ik de stilte hoor,
Dus ik slik mijn woorden in,
ik spreek ze niet uit,
Want mijn woorden inslikken,
doet minder pijn dan het horen van de stilte.