hoe diep moet ik graven?
om elk woord op papier
mijn ziel en emotie mee te geven?
laat dit een paradestuk zijn
want ik graaf zo diep
o, laat dit een paradestuk zijn
ik geef zo veel en graaf zo diep
om elk woord de schwung mee
te kunnen geven
die het verdient
om in de gehele context
tot onweerstaanbare uitdrukking te komen
o, laat me dromen
om elk woord, elke zin en elke alinea
alles mee te kunnen geven
zodat het jou in je ziel raakt
en dat het je bang maakt, troost en
dat het beklijft en dat het je dierbaarste
meest levende en indringende
herinnering zal zijn
en dat na het lezen
we elkaar aankijken
en je precies begrijpt wat ik bedoel