je blik naar voren werpend
via trommelende regenparels
tot avondlijke onweersstemming
in altijd schemerende structuren
toch telkens weer een nieuw bestaan
door overwonnen zwaartekracht
van zo vele omstandigheden
als blikseminslaande doorbraak
in alle weersomstandigheden
met dakwater gespijsd
voorgeprogrammeerd het pad
als gekende lege ruimte
van druppel op het blad