Om zeep…
1096 dagen na Lock down Day weet ik niet of er nog iemand is die dit zal lezen.
Bijna nergens meer kan ik aan voedsel geraken, de wereld heeft honger!
De wereld zal eindigen volgens doemdenkers, de wereld is om zeep.
Hoe het zover kunnen komen is men al lang vergeten.
De besmettelingen regeren over de straten, paniekerig hou ik ze in de gaten
vanachter mijn gordijnen. Enkel met mijn tweeloop durf ik nog buiten komen.
Slapen doe ik met één oog open, de schimmen fluisteren, fluisteren.
Soms droom ik in realtime, dan sta jij voor me en lach om mijn bezorgdheid.
“Ach banban, het zal wel zo geen vaart lopen zeker”
Ik hoop het meisje, ik hoop het.
Maar de hoop bleek vals.
Mij resten enkel de herinneringen, want jullie ben ik kwijt,
de ziekte spaarde niemand. Genezen is enkel nog voor de rijken.
Zo hield de aarde grote kuis en kon alles weer van vooraf aan beginnen.
“Goed de handen wassen” was de boodschap
Ik zag je staan in je winterjas en vroeg waar je naartoe ging.
“om zeep lieveling, om zeep” riep je en je verdween…
esteban zondag 19 maart 2023