Eerste.
Het eerste kievitsei
Is al gevonden
Vandaag zag ik de eerste kievitsbloem
In beeckestijn
Donkerrood met stippen
Als lentegroet , verstilde roem.
Bijzonder vind ik
Deze bloemen
In klokjesvorm buigend omlag
Elswout toont velen
Divers in kleuren
Ook de witte vorm die ik behaag.
Het voorjaarshelmkruid
Siert de bermen
Alsmede een bed van bosanemoon
Als witte wolk
Tussen het groene
Teer en geliefd lentepatroon.
Zo zwervend in
Midden maartse dagen
Bieden stinzeplanten nieuw leven aan
Proef ik het voorjaar
Tussen nog kale bomen
Zie ik wat knoppen open gaan.
th