Beddendans
Als het hoesten stopt
kijk wie er dan ligt
Het bed is keurig opgeklopt
de zorg is toch verplicht
Te traag, te oud, te ziek
dan is het rek gesloten
Er lonkt een nieuwe methodiek
dat wordt waarschijnlijk loten
Ziekenhuizen aan de grond
men liet het toch gebeuren
Toen welvaart nog bestond
nu doden te betreuren
Om keuze voor een schone lucht
werd de schoenendoos gekeerd
Laat ouderen hun laatste zucht
dat heeft Groen Links gepresteerd
De Klaver heeft het al gezegd
geen hulp voor oude reddeloze
Rest ons nu een moreel gevecht
omdat men verkeerd heeft gekozen