Vanuit een stil hoekje
Verschijnt een gedrocht
Ik vraag het: wat zoek je
Ben ik wie je zocht?
Het monster blijft zwijgen
En toch zegt het veel
Want wat hij wil krijgen
Is wat ik ook wil
Waar dit naar zal leiden
Is mij onbekend
Geheim voor ons beiden
Tot aan dit moment
Het monster komt nader
Langzaam dichterbij
Wie is hier de dader of
zijn wij vogelvrij
Ik moet eerlijk zeggen
Dat wat hier gebeurt
Mijn grens doet verleggen
Mijn waarden besmeurd
Een blik in diens ogen
Was meer dan genoeg
Vervolgens gelogen
Hoe het zich gedroeg
Een vluchtig vertrek en
Een stiekeme blik
Een luchtig gesprek en
Een knipoog, een knik