Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Tineke
Tineke …
Je was een ware pionier
in ons allereerst ontmoeten
Een taak met veel plezier
vaste stopplek in mijn route
Het was nog in de brommertijd
ik had gerust nog veel te leren
In techniek kreeg ik al aardigheid
steeds verder door te proberen
Jouw Henk bleek daarin universeel
en de vriendenbasis was gezet
Koffiekannen waren er veel
als sleuteluren onder de flat
Geen weelde maar gezelligheid
de huiskamer raakte al wat vol
We konden veel verhalen kwijt
en altijd ruimte voor wat lol
Jij bleek de kracht van het gezin
dat is ook altijd zo gebleven
Bij tegenslag er volop in
om het gezinsgeluk gedreven
Geen enkel leed ging jou voorbij
jij bleef je immer dapper weren
Respect en bewondering van mij
wil ik in een dicht registreren
Ik wens je kracht op elk moment
en spreek de hoop op wat respijt
En sterkte aan ieder die je kent
in de vaak ongelijke strijd …
Trucker Klaas
Reacties op dit gedicht
trucker klaas vindt het leuk als je reageert op dit gedicht
Nog geen account bij Gedichten-Freaks?
Vul hieronder je gegevens in om te registreren en laat gelijk een reactie achter.
Je schrijversnaam
Wachtwoord
wachtwoord nogmaals
E-mailadres
Registreren en plaatsen
teun hoek
:
Maandag, april 06, 2020 12:27
meelevende warmte en genegenheid.
th
Over dit gedicht
Auteur:
trucker klaas
Gecontroleerd door:
christina
Gepubliceerd op:
06 april 2020
Thema's:
[Ziekte]
[Onzekerheid]
[Medeleven]