Geheiligd zij uw naam…
Ik verdedigde mijn grenzen grenzeloos,
versloeg de vijand met zwierig gemak.
Mijn heldendaden lagen vast op film,
ik was de stoerste krijger onder het hemelse dak.
Dus ja, mijn roem en faam
waren mijn naam steeds weer voor gegaan.
Consuela, ik wierp me aan jouw voeten
zolang je me vergaf voor al mijn zonden.
Men dichte mij verhalen toe waarvan ik
niet eens wist of ze echt hadden bestaan.
Dat ik onsterfelijk was op ieder bloederig slagveld,
ik mijn ziel had verkocht en pokerde met de duivel.
ja, dat ik nooit in staat ben geweest om lief te hebben
en alles enkel maar draaide om het geld.
Consuela, Consuela, met gevoel voor drama
danste ik de hete chachacha met iedereen.
Heimelijk liet ik toe dat meisjes van elke leeftijd
zich wierpen aan mijn voeten,
en die niet alleen op zonnige dagen om de liefde vroegen.
Maar de waarheid was dat tussen het feesten
en het vrijen, tussen het schieten en het doden,
ik vaak op blote knieën aan het bidden was.
O Consuela liefste engel, bid voor mij…
esteban 10 april 2020