Door een hek omheind, begroeid met gras en klaverbloemen
Waar af en toe vlinders en bijen zoemen
En kalfjes en koetjes grazen op een grasland van een boerderij
Voelt de boeren knecht die waakt zich blij.
Het gras is zacht, de lucht is blauw en helder met witte wolken
Terwijl om hem heen de gevoelens van andere mensen kolken
De boerenknecht zit op zijn hek, de zon schijnt op zijn hoed
En bekijkt het vee en denkt: Wie goed doet, goed ontmoet
Af en toe zitten er te veel vogels in de wei,
Dan is hij eigenlijk niet zo blij,
Maar dat is het enige wat hem zijn brede lach ontneemt.
De boerenknecht, vind moderne drukte soms wat vreemd.
Soms kan hij grutto's en kieviten verjagen
Die verpesten het groene gras. Voor de koeien met al hun magen
Maar dan is de dag na het harde werk- ook zo voorbij
En loopt de boerenknecht met geld naar huis, en is hij weer blij.
Op een weiland passen, en twintig koeien behagen
Hij doet het liever dan - op een andere manier op geld jagen
De boerenknecht met zijn strooien hoed
Vind iedere dag wel reden voor een tevreden gloed.