Getrouwt met een hart van goud
Verstaan met liefde
Om het boek om te slaan
Naar de volgende pagina
Waar ze weer van mij houd
De pagina die de breuk oversteekt
Die het volgende blaadje
in de vinger sneed
Het bloed droogt met sporen
Overlezen woorden overspreekt
beantwoord met het juiste hart
dat de stroming doorloopt in het gedacht
Bloed schrijft met inkt
Over papier
waar een traan pinkt
En het bloed wegzinkt
Uitgelopen over pagina's
Dat een toekomst uitschrijft
En met bloed herschrijft
Tot het stelpen
Deze liefde kan helpen