Wat is de betekenis van het leven.
Als je je grip erop verloren hebt.
Om je emoties de baas te zijn.
Een vloedgolf van emoties, overspoelen
je hele bestaan.
Niet in staat om na te denken, je emoties
leiden je geest, en niet je gezonde verstand.
Als in een soort draaikolk,
wordt je weggezogen.
En niemand kan je weer naar boven begeleiden.
Dat moet je zelf doen, op eigen kracht.
En als je jezelf terugvinden kan, dan zal dat
zo goed voelen,een transformatie binnenin je.
Een soort van hergeboorte.
Gewone dagelijkse dingen worden dan als bijzonder
ervaren. Je was de weg kwijt, en voelde je zo machteloos.
Wist niet wat te doen. Ging bijna ten onder aan je eigen
intensiteit, die je ervoer. Toen je wanhoop en niet kunnen
vechten tegen je onmacht de overhand namen.
Maar je bent er weer nu.
Bent je van jezelf bewust.
Je balans en je stabiliteit heb je
teruggevonden. Niemand kon je helpen, je
deed het op eigen kracht.
Het heeft je sterker gemaakt.
Sterker dan dat je was om het leven en alles
wat daarbij komt weer aan te kunnen.
Je laat het achter je, en maakt een nieuw begin,
blij dat het beter is dan dat het was.
Je staat niet meer aan de zijlijn van het leven,
je staat er middenin.