Zee droomde schots,scheef
op knieën verzocht, vergeten
en al was het maar voor even
zag ze vaders blik rusten op
't machteloze woord tot het viel
tegen naamloze deuren, de ene
na de andere gesloten,stond
ze op en bleef verder lopen
wanneer wordt het weer open
zee stroomde als de tijd
en vader omvatte haar
in grote overweldigdheid
tot ze stil nergens bleef
in deinen,ereboog van bomen
herinnert gezang van nachtegaal
toe,zing het verhaal en kom nader