Vrijheid, van meningsuiting, te denken te doen,
en te handelen zoals je dat zelf wenst.
Niet gebrainwashed worden, omdat een ander wil
dat jij net zo denkt als diegene.
We herdenken de doden en vieren de vrijheid.
En laten wij dat blijven doen.
Zoveel mensen, gestorven voor ons, opdat wij
in vrijheid kunnen leven.
Je staat er niet dagelijks bij stil, maar het
gegeven is er nog steeds. Laat het niet weer
gebeuren.
Dat er weer zo'n leider opstaat, en mensen die
hem blind volgen. Niet zelf nadenken, maar alleen
doen wat de ander zegt dat je doen moet.
Daarin schuilt het gevaar, zoveel mensen die meelopen,
in het kielzog van diegene, dan krijgt zo'n persoon macht,
en dat mag niet weer gebeuren. We moeten er alles aan doen,
als zo'n gevaar dreigt, om dit te voorkomen.
Dat is belangrijk om onze vrijheid te behouden,
dus sta er bij stil op 4 mei.Wat mensen hebben gegeven,
namelijk in leven, opdat jij nu in vrijheid leeft.
En op 5 mei vieren we de vrijheid,zo belangrijk in een
mensenleven, iets om blij mee te zijn. Laat het alsjeblieft
zo blijven, dat is wat we allemaal hopen.
Een leven in vrijheid, is met geen geld te kopen.