Een muur om je heen gebouwd.
Daar zat je dan en waande je veilig.
Je liep zo weinig risico. Totdat je iemand
tegenkwam die je leven veranderde, die alles
op zijn kop zette. Nu was alles anders, je had
je muren nog wel om je heen, maar was een stuk
kwetsbaarder dan dat je was. En er veranderde
iets wezenlijks in jou.
Je angst begon te verdwijnen,
je kon nu over de muren heen kijken,
je verbreedde je blik op de wereld.
Ontwaarde in de verte de horizon.
En die ene speciale persoon, die was er nog steeds.
Je muur was dusdanig afgebrokkeld dat je eroverheen
stappen kon. Hij staat voor je en pakt je handen vast.
Je kijkt naar hem in al je kwetsbaarheid.
Hij kijkt naar je en zegt; ik hou van jou.
Ik heb er alles aan gedaan om deze muur af te breken,
je muur van angst en onzekerheid. Het is gelukt en nu
ben ik bij je. En met jou wil ik verder, het levenspad
bewandelen. Ik doe alles voor je, alles wat in mijn vermogen ligt, Het is mij gelukt om door je muur heen te breken,
dus hier ben ik nu, en niet van plan om weg te gaan.
Ik hou ook van jou,zeg ik. Je bent zo vol liefde,
hebt alles gedaan om dichterbij mij te komen,laten wij samen dit avontuur aangaan. Samen het pad des levens bewandelen,
kijken wat dit leven ons schenkt, we moeten gaan nu, de horizon wenkt.