Nu de bronnen bijna opgedroogd geraakten,
'n nest rot verwende kinderen
die feitelijk ook van hem niet waren,
als hongerige kattenjongen piepten
naar 't nieuwste elektronisch speelgoed,
't oud huis op de hoek
van twee drukke invals straten
nog ettelijke herstellingen nodig had
't was ooit 'n druk bezocht café,
met zoiets in de naam als 'weltevree',
opgeknapt zegge opgelapt maar eigenlijk vervallen,
daar zaten ze nu fraai mee,
of beter tot over hun oren
in de schulden en laat ons wel wezen,
naar mekaar te kijken, mooi in de puree,
hadden ze te haastig blind gekocht
maar feitelijk beiden onderschat
met menige verborgen gebreken en fouten
verwarming, elektriek, isolatie, niets ..
zelfs 't toilet stokte na wat flossen,
hun gedachten stonden meer op die reisjes
in plaats van foefelen, sukkelen, prutsen,
zeker in de zomer met de mobilhome naar de zon,
flaneren op Sunny Beach Bulgarije,
bikini, nachtbraken, de karaoke vrienden ..
daarenboven d'er was iets aan die man
dat haar sinds lang niet overkwam
altijd was er die drang
verslavend, beschamend die drie dagelijkse gang,
alles beter dan de drank
die ze soms niet kon laten
wanneer ze voelde dat hij
de bankrekening onder nul begon te brullen
denk je dat 'k een ezel heb misschien ?
bracht ze hem op andere ludieke gedachten
om uit de financiele impasse te geraken
want d'er moest dringend brood op de plank geraken,
schatje .. je weet dat ..
als ze 'zo' begon wist hij instinctief
dat er vodden konden van komen
van één of ander lukraak initiatief,
al had hij haar meer dan iemand echt lief,
waarom niet 'vreemden' mee laten genieten
van onze dagelijkse 'show'
je weet hoeveel 'k van je hou,
we doen er 'n schepje bovenop,
'k heb zoiets gezien op 't net
wie weet, nobody knows,
'k draag een corona masker,
sexy lingerie,'n leuk muziek,
we zette de webcam op !
and in no time ..
iedereen gelukkig en blij
'elk nadeel heb zijn voordeel'
stop nu met al je zedige preken,
alle plooien gladgestreken,
de gevaren en zorgen geweken,
gewoon effe repeteren
doen zoals thuis,
and me on top !