VERGEET-MIJ-NIETJE:
Ik zag haar voor het eerst in
een fleurig en opvallend kleedje,
blauwe motiefjes met gele oogjes,
myosotisch getint toch wel een beetje.
Iedereen kent zeker deze bloempjes,
moeilijk te zien want ze zijn klein en fijn,
maar je vergeet ze evenwel niet zo snel,
omdat ze nu éénmaal mooi en prachtig zijn.
Er groeien hiervan enkele dozijnen soorten
en ze bloeien erg lang en vroeg in het seizoen,
romantiek en tragiek zijn eveneens al eeuwen
mythologisch verbonden met hun zuiver blazoen.
Op alle plaatsen in de tuin waar we toen samen
zaaiden en ze naast mij heeft gestaan, vertelt al dat
hemelsblauw nu nog altijd het boeiend verhaal
van haar kort, maar rijk en liefdevol bestaan.
Ik zal al die tere bloempjes hoe dan ook
blijven koesteren en dit op elk moment, want
ik weet met zekerheid dat zij via hen steeds zal
zeggen: ik ben er voor jou, waar je ook bent.
(dvp)