Een onzichtbare vijand heeft zich in mijn lichaam genesteld
COVID-19 heeft me uitverkoren, trots toegeëigend als bezit
Als ware alleenheerser de regie in heel mijn lijf overgenomen
Zijn tentakels breed uitgeslagen, zijn prooi stevig omklemd
Zonder aankondiging een regelrechte aanval op me ingezet
Wringt zich zonder mededogen een baan door mijn spieren
Hitte en kou wisselen elkaar af en mijn keel staat in brand
Mijn adem wordt afgesneden… ben niet tot slikken instaat
Totale ontreddering, overgeleverd aan de grillen van de indringer
Door gebrek aan zuurstof geven hersenen geen signalen meer
Mysterieuze krachten en doodsangstttt maken de chaos compleet
Het virus claimt inmiddels de overwinning en probeert me te vellen
De strijd is schaamteloos, vreet al mijn energie op, woekert door
Het smerig spel wordt door medici met apparatuur te lijf gegaan
Beademing, slangen, infusen maar vooral bekwaam zorgpersoneel
Na een comateuze fase helpen hulpverleners me er weer bovenop
Revalidatie, langzaamaan opbouwen, nu nog die lange weg te gaan.