De laatste oorlog …
Regels knellen ons bewegen
wegens aannames en modellen
De dood komt nooit gelegen
dat hoef je niemand te vertellen
Een steriel verblijf is toch fijn
dat geeft ruimte om te verzorgen
Maar veroorzaakt een diepe pijn
achter de kamerdeur verborgen
Als dierbaren niet kunnen ontmoeten
verliest het leven zijn grootste doel
Juist de weldaad van laatste groeten
hoort bij het leven en liefde-gevoel
Het omarmen is het grootste gemis
met troostwoorden, in zachtjes praten
Omdat er geen herinnering groter is
bij de verwerking om los te laten
Onmenselijkheid uit een oorlogskamp
wordt men hier wederom gewaar
Spoorloos verdwenen, een grotere ramp
dan een mogelijk besmettingsgevaar