Het werk van God almachtig…
(це моя сім'я)
Slapeloze tijden luisteren het trouwfeest op,
wees welkom en vergeet niet te glimlachen.
Dertien weeskinderen begroeten u en u en u en ik,
hun aanwezigheid verraadt het ontbreken van een stil verlangen.
Probeer nu maar wakker te blijven, kleine monstertjes
want nooit zullen jullie het daglicht aanschouwen
zoals ik haar heb mogen bekijken, uitgeput en onder invloed,
maar tevreden zoals de eerste stralen die weerkaatsen op de Noordzee.
Onrustige nachten bedrijven de pijn zonder liefde.
Twaalf bruidsmeisjes dansen in hun mooiste kleren
alsof hun leven nooit meer van betekenis zal zijn.
Jammer, maar door het vuur dat passioneel brandt
zullen zij deze nacht niet overleven.
Begraaf hen met gesloten ogen en wees dankbaar
voor de tijd in bruikleen gekregen.
Slechts eentje met een gebroken been dankt haar leven
door voor het ongeluk geboren te zijn…
esteban 28 mei 2020