Waar is het beloofde land ….
Het is gewoon een macht der gewoonte
een arm om je heen ,hand op jouw schouder
Het is de mimiek van mijn empathisch vermogen
Hoe het nieuwe normaal ons verplicht
straks worden we als vreemden ouder
Waarom wil men dat beogen
Er lijkt een rookgordijn opgetrokken
vuurtjes gestookt om te verhullen
Ze weten met wetenschap te beleren
Argumentenonderbouwing uit één bron
doen bij mij de vraagtekens krullen
Een second opinion is te waarderen
De mensenrechten door het putje
controle wordt het toverwoord
Straten meetbaar leeg, de kas gevuld
Het bekommeren is strafbaar gesteld
sociaal samenleven wordt verstoord
Er wordt geen tegenspraak geduld
Maar ondanks regels en maatstaven
is er ook nog een mogelijk alternatief
Een sociale revolutie van gezond verstand
Het burgerlijk beroep op democratie
onze kruisjes zet ik samen met mijn lief
Goed gestemd, naar het beloofde land ....