Ik ga terug naar het huis van mijn vader
en jij houdt mijn hand vast
samen bewandel jij met mij het pad
dat donker en kapot is gemaakt
maar in jouw ogen brand er een lichtpuntje
en wijst mij de weg
liefdevol en met geduld
Ik ga kijken door de ramen waar mijn moeder aan zat
op dagen dat de regen viel
ik zal vast een traantje laten
en jij waarschijnlijk ook
maar in jouw hand hou jij een warmte vast
dat ik een beetje met je mag delen
liefdevol en met geduld
Ik zal gaan zitten op de harde grond waar de hond eens sliep
ik zal even terug denken aan die oude tijd
en schreeuwen wil ik ook zo graag
en waarschijnlijk laat jij mij m'n gang gaan
tot alles stuk is en een ruine is geworden
of misschien zo anders dan ik denk
Ik zal daar met jou weer vandaan gaan
en samen lopen wij de wijde wereld in
Wij zullen opnieuw moeten beginnen
zoals jij van mij verlangt
niet langer vast in het verleden
maar gewoon; jij en ik, wij samen
liefdevol en met geduld...
Voor mijn liefste, van Judith...