Herinneringen
Zoals vloedgolven de kust raken,
krachtig, weerbarstig, na-ebbend,
oncontroleerbaar aanwezig
Realisaties
Zoals bliksem inslaat bij heldere hemel,
onvoorspelbaar, plotseling, onaangekondigd,
geen weg terug
Verandering
Zoals een dier evolueert,
adaptief aan de omgeving,
langzaam, onafwendbaar
Identiteit
Een wolf in schaapskleren,
of toch 'Het lelijke eendje'
ongrijpbaar, verweven
Dissociatie
Zoals een kameleon zijn kleuren aanpast uit zelfbescherming
gevoelens, gedachten, herinneringen losgekoppeld
onbekende kwaliteiten, wensen, behoeftes
Samensmelting
Eb en vloed, terugtrekken van de golven,
puinruimen van zichtbare ravage,
ontdekken, accepteren, beseffen