Het laatste stukje kippenvel viel van zijn vorket
hij keek in ’t rond doch zag geen servet
’t viel net op de rand van zijn bord
het leek wel topsport
zo nip
lag dat stukje kip
zijn blauwe hemd bijna tegen dat vet
hij was er niet mee opgezet
wel opgelucht want 'oef'... net niet
niemand die een vetplekske ziet
hij dronk algauw weliswaar niet van grote dorst
maar als toast omdat hij toch zo proper had gemorst