Ik droom in mijn wake,
Om in gedachten
Kort bij jou te geraken.
Ik kan met mijn dagdromen
S'avonds goed inslapen,
Zodat de ochtend
Mij met jou kan ontwaken.
Het ochtend licht
Zie ik schijnen op jou gezicht.
Je zweet dat glinsert van de zon
Dat samen met jou
in de ochtend opstond.
Mijn ogen gaan wat later open,
Het heeft je lichaam geroken.
het kussen neven mij
Heeft je hoofd opgelegd.
De hele avond
heb ik jouw aanwezigheid aangezet,
En mij met jou
in een sprookje gezet.
mijn ogen hebben de hele nacht
Naar jou gekeken,
Samen onder dezelfde dekens.