Gedichten-Freaks
Zoeken
Nieuws
Wie doet wat
Aanmelden
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord vergeten?
Nog geen account? Registreer!
Registreren
×
Velden met een astriek (*) zijn verplicht!
Je schrijversnaam/gebruikersnaam*
Wachtwoord*
Bevestig wachtwoord*
E-mailadres*
Webadres
Geboortedatum
Land*
Selecteer je land
Nederland
België
Anders
Hoe heb je ons gevonden?
Ik wil per mail op de hoogte worden gehouden van leuke aanbiedingen van de Gedichten-Freaks en partners.
Registeren
Wachtwoord vergeten
×
Email adres
Versturen
Regenboogje
Regenboogje
Waar ben je mijn boot,
op weg naar het eilandje
van aangename reis?
Vaarwel zeg je dan
tegen de aarde met
alles er op, er in.
Groene velden voor jou,
mineralen voor jou,
olievelden voor jou,
vulkanische bergen voor
jou.
Alles laat je achter,
jij vaart verder,
verder dan jezelf, dan
de mens.
Ik zie licht in de verte,
ik zie eenzame zielen,
en bittere glimlach
op gezichten.
Golvend vlieg je weg,
met kleine boogjes en
vleugeltjes,
zie je het regenboogje
nu?
2019
Over dit gedicht
Auteur:
Horizon01
Gecontroleerd door:
Horizon01
Gepubliceerd op:
16 juni 2020
Thema's:
[Leven]
[Dromen]