Koppeltjes wandelen hand in hand
neen hoor niks aan de hand
maar...
vogels doen anders
deze vliegen achter elkaar
ook de eenden zwemmen achter elkaar
Vlaamse gaaien echter vliegen na mekaar
futen en zwanen vormen een danspaar
alleen gierzwaluwen vliegen dartelend om mekaar heen
dit in tegenstelling tot de uilen want zie je meestal alleen
zo zie je maar
ieder vogel en dier
doet het op zijn eigen manier
tot ieder zijn plezier