er deed zich een voorval voor
bijgestaan door een gedachte
ergens halverwege de verte en
gedurende het kijken
het aandachtspunt was
een omcirkeling op de kaart
weliswaar geen gesneden koek
maar toch omvangrijk helder
en torenhoog, dit was zonder
twijfel te danken aan
een geheugen zo elektronisch
dat het werkelijkheid leek
herhaling van woorden
zou op verwisseling lijken