Het is,
-alsof de winter mist verleden jaar na stevig razen
al je kleuren
heeft uitgewist.
Mee genomen op zijn jaarlijks vlucht.
Ik zag hoe door en door je werdt geschud,
uitgekleed, versuft tot op het bot en je haar doorweekt.
Het is,
-alsof de lente bij het inkleuren
uitgerekent
jou zonnetje vergat.
terwijl jij wacht,
nog steeds gekleed in je tegen tocht en regen jas.
Aanschouw ik hoe door en door je wordt geschud,
tot op het bot versuft, uitgekleed en je haar doorweekt.
Inmiddels is ook de zomer op zijn vlucht.
Onder de begeleiding van vogels,
werden nieuwe levens gecomponeerd.
Ik zag je door en door gehavende geraamte,
door de seizoenen flink getakeld.
versuft en doorweekt
met het vallen van de bladeren,
aan de herfst bezweken.